Ce ar trebui sa faci daca ajungi in Bucuresti?

Daca iti spun „Romania” sunt gata sa pariez un leu ca primul lucru care iti va veni in minte nu va fi capitala sa. Transilvania, Dracula si frumusetile (feminine) ale tarilor est-europene, insotite de alte clisee, mai ales impreuna cu un munte de prejudecati, au inghesuit ani de zile gandirea comuna a tuturor celor care in Romania nu au pus niciodata piciorul. Bucurestiul este greu considerat printre cele mai interesante destinatii europene pentru un city-break si este pacat pentru ca in schimb este un oras surprinzator, cu o mie de aspecte diferite de descoperit.

Este un oras sigur? Chiar merita sa ii dedici un weekend (sau chiar mai mult)? Raspunsul la ambele intrebari este un da puternic. La fel ca in cazul oricarei destinatii, exista insa si cateva lucruri despre Bucuresti pe care ar fi mai bine sa le cunoasteti inainte de plecare. Evident. Pentru a optimiza timpii, evitati orice bataie de cap sau pur si simplu sa fiti pregatiti pentru ceea ce va asteapta acolo, in „Parisul din Est”. Poti sa organizezi inclusiv un city tour Bucharest pe trotineta electrica daca vrei sa descoperi capitala cu Smart Balance .

Cum se ajunge in centrul orasului de la aeriport?

Dupa aproximativ 2 ore de zbor veti ateriza in Bucuresti. Pentru a ajunge in centrul orasului exista mai multe solutii:

  • shuttle bus: exista numeroase companii care efectueaza transportul la hotel sau in orice alta zona dorita; am folosit microbuzul transportului CDI, care efectueaza servicii in toata Romania. Durata calatoriei: 30 de minute.

Cand timpul pe care il ai la dispozitie este scurt, autobuzul de transfer este cu siguranta o alegere excelenta.

  • autobuz: cea mai ieftina solutie este expresul 783 (activ 24h) care pleaca la fiecare 20 de minute de la terminal, in fata iesirii terminalului „Sosiri” al aeroportului (oprirea anterioara este la terminalul „Plecari”). Casa de bilete este situata la 20 de metri de statie, biletul costa 8,6 lei si este valabil pentru 2 curse. Procedand astfel, veti achizitiona un card pe care il puteti reincarca de fiecare data de la automatele de bilete RATB. Retineti ca biletele pot fi achizitionate numai in moneda locala (un birou de schimb valutar este prezent in terminalul „Sosiri”, dar asa cum se intampla in fiecare aeroport, rata de schimb nu este foarte favorabila).

Timp de calatorie: depinde mult de trafic, in medie 45 de minute, dar in timpul orelor de varf autobuzul dureaza pana la o ora pentru a ajunge in piata Universitatii (la 5 minute de mers pe jos de centrul istoric).

  • Un alt autobuz care face legatura cu centrul orasului este 780, care are o frecventa pe jumatate fata de 783 si merge doar pana la statia Gara de Nord.
  • Henri Coanda Express: este un serviciu de microbuz + tren care te duce de la aeroport la prima gara cu autobuzul (la doar 2 km distanta) si apoi cu trenul (calatorie de 30 ‘) pana la cursa Bucuresti de Nord. Timpul total de calatorie este de aproximativ 50 ‘, pretul este de 8 lei.
  • taxi: evident timpul de calatorie este acelasi cu autobuzele de transfer, dar pretul este foarte variabil, de la 30 la 70 de lei.