Ce viteza prinde o trotineta electrica?

In ultimul timp trotinetele electrice au devenit foarte populare. Le vezi peste tot si sunt folosite atat de copii cat si de adulti. Sunt un mijloc de transport alternativ ecologic si ofera o multime de avantaje. Mai ales daca iti doresti sa calatoresti intr-un mod mai placut, atunci aceste trotinete electrice sunt exact ceea ce cauti.

Pot sa fie utilizate indiferent de vreme dar si de lungimea drumului de parcurs. Reprezinta o alternativa foarte buna si la clasica bicicleta deoarece nu trebuie sa faci foarte mult efort atunci cand le folosesti.

            Factori care pot influenta viteza unei trotinete electrice

Una dintre cele mai importante aspecte care sunt urmarite la achizitionarea unei trotinete electrice este viteza pe care o pot atinge. Este o characteristica urmarita in special de cei care sunt in cautare de adrenalina si isi doresc un mijloc de transport care sa le poata oferi o doza de distractie.

Totusi, atunci cand vine vorba despre trotinete electrice trebuie sa se retina faptul ca nu vor putea atinge o viteza foarte mare. Acestea sunt concepute pentru recreatie si nu vor putea sa substituie avantajele pe care ti le ofera o masina. Motivul pentru care nu te poti astepta sa prinzi o viteza foarte mare cu aceste trotinete electrice este insasi structura lor. Sunt mijloace de transport alimentate de un acumulator. Un alt motiv pentru care poate sa fie afectat si maximul de viteza pe care il poate atinge aparatul este greutatea utilizatorului. In cazul in care cantaresti mai mult, in acest caz este recomandat sa nu fortezi trotineta electrica sa atinga maximul de viteza.

Chiar daca nu poti sa te deplasezi foarte rapid, trotinetele electrice raman in continuare mijlocul de transport alternativ al tuturor persoanelor indiferent de varsta.

Un alt factor care influenteaza viteza unei trotinete electrice este bugetul pe care il aloci pentru achizitia unui astfel de vehicul. Un model mai ieftin conceput doar pentru plimbari scurte prin parc sau chiar pentru o utilizare ocazionala nu va putea atinge mai mult de 10-15 km/h. In cazul in care aceasta optiune nu este suficienta pentru tine, in magazinele de specialitate online sau fizice, vei putea sa gasesti si modele care pot atinge 20 – 30 km/h. Acestea din urma sunt concepute pentru a putea fi folosite pe distante mai lungi, de exemplu, atunci cand mergi la servici sau la scoala.

Modelele de trotinete electrice sunt foarte variate si exista cate un model potrivit pentru toata lumea. Singurul aspect care conteaza este cat de mult esti dispus sa investesti intr-o trotineta electrica si care sunt necesitatile sau planurile tale pentru a folosi o trotineta electrica.

            Despre viteza maxima pe care o pot atinge trotinetele electrice

In ceea ce priveste viteza maxima pe care o poate avea o trotineta electrica, trebuie sa stii ca modelele care depasesc 25 km/h, conform legislatiei in vigoare fac parte din categoria de mopede si trebuie sa detii un permis de conducere pentru categoria AM. Acest lucru inseamna ca modelele de trotinete electrice care depasesc aceasta viteza nu se adreseaza copiilor.

De exemplu, atunci cand te plimbin in parc impreuna cu prietenii tai pe trotinete electrice este bine sa reduce viteza pentru a preveni accidentele nedorite. In plus, este recomandat sa nu realizezi manevre atunci cand trebuie sa traversezi strada si nici sa nu folosesti acest mijloc de transport alternativ in trafic astfel incat sa ii deranjezi pe ceilalti participanti. Legislatia in vigoare trebuie respectata si sa folosesti trotineta electrica in conditii optime.

De asemenea, trebuie sa retii ca in cazul in care doresti ca trotineta electrica sa prinda o viteza mai mare, aceasta nu va putea sa dea randament maxim pe pante abrupte sau daca utilizatorul este mai corpolent. O trotineta electrica va inainta intotdeauna mai greu cu cat greutatea pe care trebuie sa o suporte este mai mare.

Caracteristicile prezentate in descrierile trotinetelor electrice, sunt valabile in general pentru persoanele care nu depasesc 70 kg, care se deplaseaza pe o suprafata neteda, cu anvelope umflate corespunzator.

            Recomandari pentru o utilizare in siguranta a unei trotinete electrice

Datorita faptului ca trotinetele electrice pot sa prinda o viteza foarte mare este recomandat sa se poarte echipament de protectie formata din casca, genunchiere si cotiere care sa iti protejeze capul si incheieturile in cazul in care te dezechilibrezi si cazi de pe trotineta. In special daca ai achizitionat recent o trotineta electrica si de abia acum inveti sa o folosesti, in acest caz este recomandat sa porti echipamentul de protectie in mod obligatoriu.

O alta recomandare pe care ti-o oferim legat de viteza este aceea ca, in momentul in care doresti sa cresti viteza trotinetei sa ajungi mai repede la destinatie este recomandat sa nu asculti muzica la casti pentru a putea fi atent la tot ceea ce se intampla in jurul tau. Este mai bine sa fii precaut decat sa incerci sa gasesti solutii cat mai rapid pentru rezolvarea situatiilor neprevazute cu care te confrunti.

Atunci cand cumperi o trotineta electrica, viteza este doar una dintre caracteristicile pe care trebuie sa le urmaresti. Este important sa investesti intr-un model performant mai ales daca ai nevoie de o trotineta electrica pentru a te deplasa la servici si la scoala.

In magazinele online poti sa gasesti modele performante la preturi accesibile care sa te serveasca exact asa cum ai nevoie pentru a te deplasa oriunde. Tinand cont de aceste recomandari vei putea sa folosesti in cele mai bune conditii o trotineta electrica mai ales daca iti place viteza si adrenalina.

La ora actuala sunt cele mai populare modalitati prin care te poti deplasa si sunt foarte utile mai ales in vacante atunci cand te deplasezi de la un obiectiv turistic la altul. Sunt o modalitate distractiva de petrecere a timpului liber in familie sau cu prietenii si utilizarea lor nu tine cont de varsta. Asadar, investitia in trotinete electrice este una dintre cele mai bune si poate sa fie un cadou excelent pentru toti membrii familiei. Cu ajutorul lor vei putea petrece mai mult timp in aer liber si sa faci miscare.