Cea mai buna motocicleta electrica

Tehnologia vehiculelor electrice se imbunatateste din ce in ce mai mult deoarece pot sa ofere o serie de avantaje incomparabile cu orice alt mijloc de transport. De exemplu, un autovehicul ce se alimenteaza cu combustibil este mult mai costisitor decat o motocicleta electrica,

Este un foarte bun mijloc de deplasare dar si o modalitate de distractie in timpul liber. De asemenea, este un mijloc de transport alternativ care nu polueaza mediul inconjurator. Este simplu de utilizat si dupa ce ai reusit sa inveti cateva manevre va deveni modalitatea de transport perfecta pentru timpul liber.cea mai buna motocicleta electrica

            Cum alegi o motocicleta electrica?

Avand in vedere ca este un mijloc de transport cu atat de multe avantaje, in momentul achizitiei trebuie sa te asiguri ca faci o alegere cat se poate de inspirata. Mai ales daca nu ai achizitionat niciodata o motocicleta electrica ai nevoie de cateva informatii care sa te ajute sa iei o decizie potrivita.

Pe piata din Romania exista deja o diversitate de modele iar comerciantii au inceput sa se multiplice, asadar, nu orice reclama iti poate garanta faptul ca vei achizitiona un produs de calitate si sigur. Pentru a avea certitudinea ca este un model care indeplineste toate conditiile de calitate trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte atunci cand alegi o motocicleta electrica.

  • Pretul motocicletei electrice

O motocicleta electrica nu este o achizitie foarte ieftina intrucat poate sa depaseasca lejer pretul de 4000 de lei si sa ajunga pana la 20.000 lei in functie de dotari si de model. Tot ceea ce este sub acest pret este un model de calitate mai slaba pe care ori il vei repara mai mult decat sa il folosesti ori il vei folosi prea putin pentru a te plimba oricat iti doresti.motocicleta electrica smart balance far motoclieta electrica roata fata smartbalance kilometraj - bord motocicleta electrica smart balance

Asadar, alege sa cumperi de la comercianti de incredere si nu face rabat la pret.

  • Cum urmeaza sa folosesti motocicleta electrica?

Este important sa stabilesti daca va fi un mijloc de transport care sa fie folosit pentru deplasari mai lungi sau il vei utiliza ocazional pentru distractie. Este important sa stabilesti acest lucru inca de la inceput pentru a putea alege un model adaptat nevoilor tale.

Pentru deplasarile pe distante mai lungi vei avea nevoie de un model mai robust si cu calitati tehnice mai performante, astfel incat sa poti sa te deplasezi in siguranta. Pentru distractie este nevoie de un model care sa aiba o autonomie buna a bateriei si sa fie totusi de calitate pentru a putea sa te simti cat mai bine oricat de mult sau putin ai utiliza motocicleta electrica.

  • Bateria motocicletei electrice

Este una dintre componentele cele mai importante pe care trebuie sa le verifici atunci cand faci o achizitie. Avand in vedere ca functioneaza pe baza de electricitate acest lucru iti va limita destul de mult deplasarea dar si viteza pe care o vei putea atinge.

Pentru a verifica daca bateria te va putea tine pe durata dorita pentru a te deplasa, cea mai importanta informatie este autonomia bateriei. Aceasta din urma iti va spune cat de mult vei putea sa calatoresti la o singura incarcare. Modelele mai scumpe sunt dotate cu baterii de putere mai mare. Totusi, trebuie sa tii cont ca autonomia bateriei este influentata si de mai multi factori precum greutatea ta, conditiile drumului, pantele pe care le ai de parcurs, traficul si tipurile de roti cu care este dotata motocicleta electrica.

  • Viteza de deplasare

Desigur, o motocicleta electrica nu are aceeasi viteza de deplasare precum o motocicleta care este alimentata cu combustibil insa, este important sa stii cat poate sa atinga astfel incat sa stii in cat timp poti sa parcurgi o anumita distanta. Modelele mai ieftine nu depasesc viteza de 30 km/h dar cele performante pot sa atinga lejer chiar si 50 km/h. Totusi, legat de viteza, este important sa tii cont de legislatia rutiera si sa nu o depasesti pe cea legala oricat de mult ar putea sa atinga.

  • Tipurile de roti ale motocicletei electrice

Motocicletele de buna calitate sunt echipate cu roti mai voluminoase si mai late pentru a oferi stabilitate. Totusi, trebuie sa tii cont ca marimea rotilor influenteaza si modul in care vei lua virajele. De asemenea, daca rotile sunt prea subtiri atunci acestea nu vor putea absorbi eficient socurile si vei simti fiecare denivelare din trafic.motocicleta electrica 3 roti smart balance motocicleta electrica 3 roti vedere lateral motocicleta electrica bord 3 roti

Modelele de motociclete electrice performante sunt dotate cu un sistem de suspensii care asigura viraje mai facile, o viteza mai mare si vei avea parte de mai multa siguranta.

            Alte aspecte pe care trebuie sa le stii despre motociclete electrice

Pot sa fie dotate si cu o serie de functii speciale dar si cu o serie de facilitati precum un scaun extra, spatiu mai mare pentru bagaje, incarcator USB sau aplicatie pentru telefon. Aceste facilitati suplimentare pot sa ofere avantajul de a oferi informatii suplimentare despre motocicleta ta electrica si sa iti asigure mai mult confort in utilizare.

De asemenea, tinand cont de toate aceste lucruri vei putea sa te deplasezi in siguranta deplina. Daca il folosesti in trafic atunci este esential sa respecti regulile de circulatie dar si siguranta pietonilor care pot sa iti taie calea. Daca inca nu esti familiarizat cu modul in care se conduce o motocicleta electrica atunci iti recomandam sa exersezi intr-un loc unde nu iti pui viata in pericol si riscul de ranire este mic. Dar, chiar daca deja esti expert in a conduce o motocicleta electrica iti recomandam sa porti echipament de protectie iar noaptea vesta reflectorizanta. Astfel, vei putea fi detectat mai usor in trafic si cu ajutorul echipamentului de protectie vei putea sa diminuezi riscul de a te accidenta mai grav.

Motocicletele electrice sunt o alternativa buna pentru a te deplasa pe distante scurte sau mai lungi si, chiar poti sa le folosesti in vacanta pentru a descoperi obiectivele turistice din oras. Sunt foarte utile si pot sa te ajute in numeroase situatii. Tinand cont de toate aspectele care tin de alegerea unei motociclete electrice vei putea sa faci o selectie mai potrivita pentru tine.