Cea mai rapida trotineta electrica

Trotinetele electrice au devenit cel mai convenabil mod de deplasare prin orasele mari si aglomerate. Ofera toate avantajele unui mijloc de transport in toata regula si, pe deasupra mai sunt si distractive. Mai presus de toate, poate sa fie condusa indiferent de varsta si nu este necesar sa se detina un permis de conducere. Tot ce ai nevoie este putin timp liber iar distractia poate sa inceapa. Indiferent daca vei folosi trotineta electrica pentru a te deplasa la servici sau atunci cand mergi la intalnire cu prietenii, vei avea parte de un drum placut de fiecare data.

            Despre viteza trotinetelor electrice

Trotinetele electrice sunt cea mai buna optiune si, printre avantaje se numara si protectia mediului inconjurator. Este o optiune de transport accesibila si mult mai putin costisitoare in comparatie cu masina personala sau chiar cu mijloacele de transport in comun care necesita achizitionarea unui bilet pentru fiecare drum sau a unui abonament pentru a putea circula.

Singurele limitari de care ai putea avea parte sunt capacitatea bateriei si viteza maxima pe care o poate atinge. Daca esti un mare fan al vitezei, atunci trebuie sa stii din start ca o trotineta electrica nu este neaparat cea mai buna optiune pentru a te bucura de adrenalina.

Trotinetele electrice fabricate pentru Europa sunt fabricate astfel incat sa nu depaseasca o viteza mai mare de 25 – 30 km/h, asadar, daca iti doresti o viteza mai mare de atat atunci singura optiune care iti mai ramane este cea de aftermarket. Adica, sa cumperi o trotineta electrica de pe piata neagra cu o placa electronica care permite atingerea unei viteze mai mari. Insa, nu atingerea vitezei dorite este marea problema a modelelor de trotinete electrice achizitionate de pe piata neagra ci propria siguranta in timpul utilizarii acestuia.

Trotinetele electrice Smart Balance sunt foarte utile mai ales atunci cand ai de parcurs drumuri multiple prin oras. Un astfel de mijloc de transport poate sa fie foarte util chiar daca nu atinge o viteza foarte mare, in plus, in acest mod poate sa fie controlata mult mai usor. Pentru adrenalina si viteza mare sunt alte vehicule care sa iti potoleasca aceasta sete. Totusi, tehnologia nu a inchis ochii la aceasta necesitate a fanilor trotinetelor electrice si a facut posibil sa se fabrice modele care pot atinge chiar si 60 km/ h insa, aceste modele sunt rezervate strict celor care le pot stapani foarte bine si pot sa fie folosite in zonele in care nu exista restrictii legislative asa cum se intampla aici in Europa.

Mai ales daca intentionezi sa folosesti trotinete electrice in trafic sau impartind drumul cu pietonii, trebuie sa stii ca legislatia in vigoare le-a incadrat ca mopede si trebuie sa respecti legislatia rutiera atunci cand le utilizezi.

            Se poate pacali sistemul pentru a atinge o viteza mai mare?

Cei care isi doresc o viteza mai mare au descoperit totusi o cale de mijloc prin care sa pacaleasca sistemul si anume sa achizitioneze de pe piata neagra modele care pot depasi limita maxima de viteza dar cu un cost mult mai mare in comparatie cu un model achizitionat de la un brand cunoscut sau dintr-un magazin online autorizat. Producatorii de trotinete electrice din motive de siguranta si pentru a respecta legislatia in vigoare au optat pentru includerea unui sistem electronic de control subdimensionat care nu poate sa fie fortat in nici un fel pentru obtinerea unei viteze crescute care sa depaseasca capacitatea trotinetei electrice.

Aceasta practica de a achizitiona din surse indoielnice de pe piata neagra nu este o solutie sigura si este mai bine ca posesorii de trotinete electrice sa se gandeasca la propria siguranta. Modelele acestea nu vor putea fi utilizate pe piata europeana deoarece modelele care depasesc viteza legala admisa nu sunt destinate pietei europene iar o viteza mai mare nu se va putea obtine decat prin a face modificari hardware si sa aplici trucuri de pe internet care nu asigura o functionare optima a vehiculului si nici siguranta in timpul utilizarii.

In plus, o data ce se aduc modificari la hardware-ul trotinetei electrice sau se aplica o serie de trucuri pentru modificarea capacitatii trotinetei de a atinge un anumit prag de viteza se pierde in mod automat garantia. Lipsa unei garantii iti ofera foarte multe dezavantaje deoarece nu vei putea beneficia de inlocuirea gratuita a unor piese de schimb si nici de serviciile care sunt incluse in mod obisnuit in garantiile oferite de producatori.

Asadar, singura modalitate prin care sa beneficiezi de siguranta dar si de toate avantajele oferite de modelele de trotinete electrice copii este sa te limitezi la viteza maxima de 25 – 30 km/h. O viteza mai mica poate sa insemne un control mai bun asupra trotinetei electrice si ofera posibilitatea de a evita accidentele mult mai usor. Mai ales daca intentionezi sa achizitionezi trotinete electrice pentru copii tai adolescenti vei fi mai linistit sa stii ca nu ii incearca dorinta de adrenalina in mijlocul traficului.

            De ce nu poti folosi oricum iti doresti trotinetele electrice?

Legislatia in vigoare este foarte stricta si nu ofera nici o cale de mijloc prin care sa poti scapa de amenzi atunci cand folosesti in conditii neconforme modelele de trotinete electrice. Pe piata din Romania poti sa gasesti multe modele de trotinete electrice, fiecare conceput pentru necesitatile fiecarei persoane. Trebuie retinut faptul ca trotinetele electrice au fost concepute ca mijloc de recreatie iar daca ai nevoie de un vehicul care sa iti asigure posibilitatea de a te deplasa mai rapid atunci trebuie sa iei in considerare alte solutii.

In special in orasele mari unde traficul auto este destul de aglomerat, riscurile sunt mult mai mari iar primirea unei amenzi este cea mai mica problema care s-ar putea produce atunci cand nu esti atent. S-au emis reglementarile tocmai pentru a proteja pietonii dar si pe cei care folosesc trotinete electrice.

Au fost numeroase situatii in care trotinetele electrice au fost conduse in mod iresponsabil si au fost cauzate accidente nedorite iar prin intermediul legislatiei se doreste reducerea situatiilor nedorite sau chiar eliminarea lor. Tocmai de aceea s-a prevazut aceasta limita de viteza si este nevoie ca fiecare conducator de trotinete electrice sa fie constient ca aceasta este singura cale prin care ne putem bucura toti de mai multa siguranta in timpul deplasarilor.