Diferenat dintre un scuter electric vs benzina

Te-ai intrebat vreodata care este diferenta intre motoarele pe benzina si motoarele electrice? Daca nu, iti spunem noi tot ce trebuie sa stii, astfel incat, dupa ce termini de citit sa poti determina care este scuterul potrivit pentru tine si sa il alegi de aici.

Performanta motoarelor

Motocicletele si scuterele electrice sau pe benzina sunt similare in dimensiuni si greutate, fiind apropiate si ca performanta. Au fost evaluate mai multe motociclete electrice high end care sunt mai manevrabile si mai rapide comaprativ cu motoarele clasice. Autovehiculele electrice au un sprint mai bun deoarece cuplul lor maxim este dezvoltat imediat, iar datorita faptului ca lipseste ambreiajul cuplul va fi disponibil instant.

Distanta de circulatie a unui scuter electric

Motocicletele si scuterele electrice sufera in mod considerabil la capitolul distnata pentru ca bateriile lor nu pot sa stocheze la fel de multa energie comparativ cu rezervoarele pe benzina. Motoarele si scuterele cu autonomie de peste 210 km la ora care au o singura incarcare sunt considerate vehicule cu autonomie exceptional de lunga. Lucrul acesta rezulta din faptul ca vehiculele electrice exceleaza la distante fixe dus intors, la drum intins unii sofri experimenteaza rage anxiety sau frica de a ramane fara comsbustibil.

De asemenea, un motor electric exceleaza la viteza in detrimentul distantelor. De exemplu, scuterul cu cea mai mare autonomie poate sa acopere o distanta de 220 km la o vitea de 89 km, dar conform datelor oferite de producator, autonomia scade la 129 km la o viteza de 112 km.

Intretinerea este diferita

Scuterele si motoarele electrice au nevoie de mai putina intretinere. Revista Wired afirma faptul ca la finalul unui experiment unde a fost condusa 6 luni o motocicleta elevtrica, cu o baterie, un motor si o cutie neagra care tine vehiculul in miscare, motocicletele electrice sunt un fela in momentul in care vine vorba despe intretinere comparativ cu motocicletele conventionale, care necesita lubrifianti, tunning si ajustari. Pe scurt, nu trebuie sa iti faci griji decat pentru consumabile, pentru placutele de frana, pentru cauciucuri si eptnru lichidul de frana.

Scuterele, motocicletele electrice care au frane ce recupereaza energia regenerativa, vin dotate cu placute de frana cu durata mai lunga de viata epntru ca o portiune importanta din franare se va face cu ajutorul motorului electric in locul franei mecanice.

Consumul difera

Consumul este diferit iar scuterele electrice consuma mai putin. Vehiculele electrice au astfel un avantaj de consum si cost enorm. In trei luni vei descoperi toate avantajele motorului electric raportat la cel pe benzina sau alti combustibili, mai ales atunci cand te deplasezi mult.

Zgomotul este un alt avantaj impresionant la motoarele electrice

Vehiculele electrice sunt mai silentioase decat cele pe benzina, incat multe dintre ele pot sa se furiseze printre pietoni si sa nu fie observate de acestia. De aceea, multe dintre ele sunt echipate cu dispozitive care produc sunete artificiale astfel incat sa se poata auzi. Mecanicii care au experienta spun ca aceasta este una dintre cele mai notabile diferente intre motoarele electrice si cele pe benzina.