La ce sa te uti prima data cand achizitionezi o trotineta electrica

In prezent, numarul oamenilor atrasi de folosirea unei trotiente electrice a crescut semnificativ. Folosirea trotinetei electrice a capatat deci amploare in ultimii ani, astfel ca, in acest moment, autoritatile se straduiesc sa reglementeze folosirea lor pe drumurile publice din pricina aparitiei multor incidente. Oamenii care locuiesc in orasele mari s-au grabit sa adere la aceasta tendinta din motive practice: Cu atat de multe autoturisme blocate in trafic, trotinetele electronice permit deplasarea rapida chiar si pe arterele sufocate de ambuteiaje, atingerea destinatiei fiind mai rapida si facila, motive pentru care din ce in ce mai multi oameni sunt dispusi sa adopte acest mijloc de transport. Pe smartbalance.ro poti gasi cele mai interesante modele de trotinete.

Se pot creiona cateva detalii orientative pentru cineva care doreste sa isi achizitioneze o trotineta electrica pentru prima data. In primul rand, viteza atinsa de gama pe care o avem la dispozitie se poate ridica si la 90 km/h, insa trebuie sa va ganditi daca doriti cu adevarat sa atingeti viteza asta. O groapa ivita sau un viraj gresit pot da nastere la urmari grave. Tinand cont ca reglementarile vizeaza limitarea vitezei trotinetelor, o viteza maxima de 30-40 km/h este suficienta.

Motorul electric este poate principalul factor important cand va ganditi la eventualitatea cumpararii unei trotinete. Trotineta electrica adulti  cu capacitate a motorului electric de la 250W la 2500W. Ok, exista variante mai extreme, insa nu ne vom referi acum la acestea. Daca aveti de gand sa o folositi pe un teren cu multe ascensiuni, ar trebui sa aveti in vedere un motor de cel putin 350W pentru o putere decenta si fara a fi nevoiti sa o ajutati cu piciorul. Daca aveti un motor de peste 500W, va puteti astepta sa mergeti cu 20km/h constant si pe zonele deluroase.

Problema se complica aici, intrucat exista si trotinete cu 2 motoare si deci, autonomie mai consistenta, pretabila daca aveti drumuri foarte lungi de facut. Doua motoare inseamna insa greutate in plus, aspect ce trebuie luat in seama daca vreti sa folositi trotineta doar pentru plimbari in parc.

Un alt aspect important se refera la confort si deci la marimea trotinetei. O trotineta de dimensiuni mari, ofera un confor superior la drumuri lungi. Insa devine problematica atunci cand se pune problema manevrabilitatii. Sigur, depinde foarte mult si de constitutia a utilizatorului. O trotineta de dimensiuni foarte mici poate prezenta insa dificultati in mentinerea echilibrului. De asemeni trebuie luata in calcul si greutatea. Daca ti se strica liftul si trebuie sa o urci pana la etajul 10, o trotineta performanta, chiar pliabila, poate cantari in jur de 18 kilograme. Daca stai insa la curte, acest detaliu nu iti va pune probleme.

Acestea ar fi principalele detalii importante la care ar trebui sa va concentrati atunci cand va ganditi sa achizitionati prima dumneavoastra trotineta. Odata cu aceasta, desi inca nu este obligatoriu, siguranta ar trebui sa fie prima prioritate, iar achizitia unui echipament de protectie adecvat va va feri de eventualele accidente. Elementul central ar fi casca de protectie fara de care mersul cu trotineta poate deveni riscant.