Nu cunosti inca Bucurestiul? Descoperiti 8 curiozitati cu adevarat de neimaginat!

  • In Bucuresti, 95% dintre familii detin propria casa! In restul Romaniei, acest procent nu este mult mai mic, marturisind cresterea puternica a intregii tari.
  • Hobby-uri in Bucuresti – tinerii sunt foarte pasionati de masini, iar cumparaturile in mall-urile mari sunt foarte actuale, pe care le vei gasi supraaglomerate mai ales in weekend. Din ce in ce mai prezenti sunt hipermarketurile Carrefour, Metro, Sellgros, Mall-urile din diferite puncte ale orasului realizate pe 4 niveluri, cu un supermarket, o gama larga de restaurante, McDonald’s, cinematografe, magazine de tot felul si servicii. Cu toate acestea, in cartiere nu lipsesc pietele locale mari de fructe si legume, unde fermierii isi vand produsele sezoniere, precum si pietele permanente clasice in aer liber. Vara, la sfarsit de saptamana este usor de gasit orasul semi-pustiu, este obisnuit ca bucurestenii sa faca picnic pe lacurile din apropiere, sa invadeze padurea cu carne la gratar si mici
  • Cladirea Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa din Europa si a doua din lume dupa Pentagon. Aceasta lucrare colosala a fost construita intre 1984 si 1989 chiar in inima Bucurestiului si exclusiv cu materiale romanesti. A fost dorit puternic de Ceausescu si a facut parte din proiectul de demolare a 10 mii de hectare de case si biserici vechi, pentru a da spatiu megalomaniei sale. Cladirea se ridica pe 12 etaje si se presupune ca este subterana pentru multe altele, inclusiv adaposturi de cadere si pasaje subterane, si are peste o mie de camere. Daca faci un city tour Bucuresti vei gasi cu siguranta Cladirea Parlamentului.
  • Bucurestiul este in mod neasteptat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa! Bogat in istorie si monumente de interes cultural, este un loc de descoperit. Cele mai cunoscute locuri de vizitat sunt: ​​Parcul Cismigiu, Cladirea Parlamentului, Piata Revolutiei, Catedrala Patriarhala, Sala de concerte Romana Athensul.
  • Potrivit legendei, orasul Bucuresti a fost fondat de un cioban pe nume Bucur, in timp ce acesta transhuma din Carpati in Marea Neagra. Se teorizeaza ca numele orasului deriva, totusi, din cuvantul Bucurie care inseamna fericire. Bucurestiul este asadar orasul bucuriei!
  • La o aruncatura de bat de Bucuresti este cel mai mare centru spa din Europa cu 3.000 de metri patrati de piscine! Un adevarat paradis pentru iubitorii de relaxare. Traditia balneara din Romania este adanc inradacinata si derivata din doi factori: dominatia romana si faptul ca o treime din izvoarele minerale europene se afla chiar pe teritoriul Romaniei.
  • Dracula era originar din acea zona, dar el nu este un vampir! Dracula lui Bram Stoker este, de fapt, inspirata de unul dintre eroii nationali romani, Vlad al III-lea al Tarii Romanesti, cunoscut sub numele de teapa, care a aparat Romania de invazia turcilor otomani.
  • In 1954, tratamentul inedit a fost descoperit la Bucuresti pentru a incetini imbatranira, sau chiar pentru a te intineri! Acesta este Gerovitalul, un panaceu impotriva imbatranirii sau mai corect spus, creat pentru re creat pentru reducerea si diminuarea ridurilor de doctorul Ana Aslan si la care s-au supus si nume ilustre precum Charles de Gaulle, Paul Getty, Marlene Dietrich si Charlie Chaplin. Oricum, toti morti.

Trotinete electrice pentri copii si adulti Smart Balance .