Viata de noapte din Bucuresti

Bucurestiul este un oras tanar si dinamic! Centrul istoric este plin de locuri unde sa stati noaptea tarziu si restaurante tipice. A nu incerca un cuplu ar fi o infractiune, si pentru ca, asa cum am spus, preturile nu sunt exorbitante. Voi dedica o postare separata restaurantelor, dar intre timp as dori sa subliniez doua locuri spectaculoase: istoricul Caru cu Bere (aici am luat cina cu prietenii nostri Nicola & Rossella de la Viaggiatori Low Cost si am cheltuit 202 de lei comandand 2 feluri de mancare fiecare, 2 deserturi, 2 beri si 2 sticle de apa) si Manuc lei Hanuc, primul han din Bucuresti! Exista, de asemenea, fast-food-uri si cuptoare de unde puteti cumpara produse de patiserie dulci sau sarate cu 2/3 lei oricand. Atunci cand organizezi un Bucharest City Tour vei auzi multe despre viata de noapte.

Ospitalitatea

Bucurestini sunt amabili si de ajutor. Mai presus de toate mandri de orasul lor. “Bucurestiul este frumos!”

Au trecut mai bine de 25 de ani de la revolutia din 1989, dar probabil doar acum cativa ani romanii au simtit ca tara lor se intoarce pe picioare si ca ei insisi isi pot construi un viitor roz. Persoanele in varsta sunt putin sceptice cand vad turisti si se intreaba ce este frumos de vazut in Bucuresti, dar nu sunt mai putin ospitalieri pentru asta, departe de asta! Se intampla doar ca contrastele puternice dintre cladirile elegante ale „Parisului de Est” si cazarmele mohorate ale „Moscovei Balcanilor” nu poseda in ochii lor farmecul pe care calatorii care ajung aici, plini de curiozitate si dorinta sa le descoperi, sa le recunosti.

O vacanta prelungita in Bucuresti? De ce nu!

Un weekend este suficient doar pentru a vedea Lipscani (centrul istoric),Palatul Parlamentului construita de Niculae Caeusescu, un muzeu printre cele pe care le-am enumerat mai sus si unul dintre numeroasele parcuri frumoase din Bucuresti. In trei zile puteti vedea atractiile majore in timpul liber si puteti include un alt parc in vizita, in afara de Herestrau. Si daca doriti sa vizitati imprejurimile (la Palatul Mogosoaia, Manastirea Cernica sau Snagov pentru a vizita mormantul lui Vlad Tepes atunci este aproape obligatoriu sa adaugati inca o zi sau mai multe de sedere pentru a te putea bucura din plin  de tot ce iti ofera orasul.

Muzeul parfumurilor – o atractie cu un aer aparte a Bucurestiuli

Desi nu este o institutie oficiala, acest mic muzeu, situat in cadrul magazinului Beautik Haute Parfumerie, prezinta o colectie privata de peste 6.000 de obiecte si accesorii de parfumuri. Printre aceste „mici opere de arta”, parfumul preferat al reginei Marie, „Mon Budoir”, creat de casa sticlelor de cristal Houbigant Paris, Baccarat sau Lalique, vechi de aproape 100 de ani, sau parfumurile exclusive ale anilor. sticle (Hermès, Caron, …) dar si sticle romanesti autentice din diferite perioade, cele mai vechi datand din 1875, si altele din perioada interbelica, perioada de glorie a parfumeriei romanesti. Pentru romanii nostalgici, acestia vor putea revizita apa de toaleta Ghepard, parfumul Dragon, parfumurile Doina si Miraj sau brilina de trandafir. O ocazie unica de a mirosi „parfumul istoriei”.